Τα μαλλιά των ανδρών στη δεκαετία του ’70 επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από μουσικούς, αστέρες κινηματογράφου, διασημότητες και τον τρόπο ζωής των χίπις σε πλήρη εξέλιξη. Παρόμοια με τα δασύτριχα μακριά κουρέματα της δεκαετίας του ’60, τα περισσότερα χτενίσματα της δεκαετίας του ’70 απαιτούσαν μήκος, στρώματα και φυσικό φινίρισμα με υφή. Όχι μόνο για τις γυναίκες, η δεκαετία του ’70 είδε τους άνδρες να περιποιούνται και να χτενίζουν τα μαλλιά τους. Από μακρύ έως κοντό, Afro έως dreadlocks και μπαρμπούνι με φτερωτά μαλλιά, υπήρχαν τόσες πολλές κουλ και στιλ ανδρικών μαλλιών σε όλη τη δεκαετία, μερικά από τα οποία μεταφέρθηκαν από τη δεκαετία του ’60. Για έμπνευση και ιδέες, ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα και πιο δημοφιλή χτενίσματα της δεκαετίας του ’70 για άνδρες!

Χτενίσματα 70s για άνδρες

Χτενίσματα 70s για άνδρες

Το χτένισμα Afro

Οι αφροαμερικάνικες κοινότητες άρχισαν να ασχολούνται με αυτό το κούρεμα στη δεκαετία του ’60, αλλά το afro έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα στη δεκαετία του 1970, καθώς ήταν πιο δημοφιλές και εμπορικό εκείνη τη στιγμή. Εκτός από το να είναι τέλεια για χτενίσματα με υφή, τα afros ήταν πολιτικές δηλώσεις και σύμβολα της μαύρης υπερηφάνειας. Οι άνδρες εξακολουθούν να τα φορούν μέχρι σήμερα για να επιδεικνύουν τις υπέροχες σγουρές χαίτες τους, αλλά περιλαμβάνει τη χρήση χημικών προϊόντων. Μόλις αντιμετωπιστούν, τα μαλλιά έχουν φυσική αίσθηση και δεν χρειάζονται μεγάλη συντήρηση.

70s Afro Hairstyles Ανδρικά

Μαλλιά μεσαίου μήκους ώμου

Τα μακριά μαλλιά από τη δεκαετία του ’60 μεταμορφώθηκαν σε μαλλιά μεσαίου μήκους στη δεκαετία του ’70. Ένα στυλ μέχρι τους ώμους ήταν ακόμα επαναστατικό και ενάντια στο κατεστημένο, αλλά ήταν πιο εύχρηστο καθώς δεν απαιτούσε τόση συντήρηση. Οι Beatles αντιπροσώπευαν το μεσαίου μήκους το καλύτερο στη δεκαετία του 1970. Εκτός αν τα μαλλιά σας μεγαλώνουν φυσικά προς τα κάτω, θα χρειαστείτε έναν κουρέα για να τα αποκτήσετε σε σχήμα αν θέλετε μια πιο δροσερή κόμμωση που κολακεύει τα στρογγυλά πρόσωπα.

Ανδρικά μαλλιά 70s μεσαίου μήκους ώμου

Μακριά χτενίσματα

Τα μακριά χτενίσματα εξελίχθηκαν σε φυσικά στυλ από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν οι άνδρες αποφάσισαν να αφήσουν το πομάδι και να το αφήσουν να κρεμάσει χαλαρά αντί να τζελ ή να χτενίζει τα μαλλιά τους. Αυτό σήμαινε ότι έτρεχε και ήταν κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Είτε το στυλ σας είναι ίσιο είτε σγουρό, μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το βλέμμα αφήνοντας τα μαλλιά σας για νευρικό, ροκ σταρ.

70s μακριά χτενίσματα για άνδρες

Κλασικός Κέφαλος

Διαφορετικές παραλλαγές κέφαλων υπάρχουν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, αλλά η αρχική ήταν η κλασική κέφαλος. Ακόμα κοντό μπροστά και μακρύ πίσω, το χτένισμα κέφαλας 70s ήταν δασύτριχο στην κορυφή, δίνοντάς του περισσότερο όγκο και μια τολμηρή γοητεία όπως ο David Bowie ως Ziggy Stardust. Εάν αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να τραβήξετε ένα μπαρμπούνι με φλόγα, το μοντέρνο στυλ είναι πιο κοντό και πιο συμπαγές από πάνω και πίσω. Επιπλέον, έρχεται με ένα ξεθώριασμα για να αυξήσει την αντίθεση μεταξύ των διαφορετικών περικοπών.

70s Mullet Hair Men

Dreadlocks

Η κουλτούρα Reggae και οι εξέχοντες καλλιτέχνες της, όπως ο Bob Marley, έφεραν dreadlocks στις μάζες τη δεκαετία του 1970. Τα τρόφιμα χρειάζονται χρόνο για να κατασκευαστούν και θα χρειαστεί πολλή υπομονή, αλλά έχουν πολλά οφέλη. Είναι ιδανικά για κοντά και μακριά μαλλιά και τα dreadlocks είναι αβίαστα καθώς δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε ή να πλένετε τα μαλλιά σας. Αφήνεις τα ματ μαλλιά να μπερδευτούν πριν στρίψεις στη θέση τους.

70s Dreadlocks

Φτερωτά μαλλιά

Στρώθηκε για να μοιάζει με φτερά πουλιών, ένα κομμένο φτερό ήταν ένα στυλ unisex για άνδρες και γυναίκες. Από τους τύπους που το συγκλόνισαν καλύτερα στη δεκαετία του ’70, ο John Travolta ήταν γνωστός για τα στρώματα μεσαίου μήκους και το κεντρικό χωρισμό του. Οι άντρες εξακολουθούν να λατρεύουν το στυλ του φτερού γιατί μπορείτε να το αφήσετε να κρέμεται φυσικά, να το σκουπίζετε στο πλάι για να δημιουργήσετε μια χωρίστρα ή να το κάνετε πίσω αν είναι πιο κοντό. Οι άντρες που αναζητούν μια ευέλικτη εμφάνιση που είναι όμορφη δεν πρέπει να κοιτάξουν περαιτέρω.

70s Feathered Hair Men

Ροκ χτενίσματα

Καλλιτέχνες και μουσικοί άλλαξαν ροκ χτενίσματα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70. Οι Beatles πήγαν από το δασύτριχο σφουγγαράκι σε κέφαλο, ο Έλβις μεγάλωσε τα μαλλιά και τα μαστόρια και ο Ροντ Στιούαρτ συνδύασε ένα μείγμα από όλα. Ένα χαρακτηριστικό που τους έφερε όλους μαζί ήταν το μήκος. Τα ροκ μαλλιά των 70s ήταν μακριά και κυλούσαν. Αυτό εξασφάλισε ότι τα στυλ δεν ήταν όπως τα φρέσκα, καθαρά κομμωτήρια της δεκαετίας του ’60. Αντίθετα, ήταν απείθαρχοι και προκλητικοί.

70s Rock Hair

Disco Hairstyles

Τα μαλλιά της ντίσκο ξεκίνησαν συνδυάζοντας σφιχτά περμανάντ και πιο μακριά μαλλιά με funky ρούχα. Τα παιδιά από τους ABBA ήταν οι βασιλιάδες της ντίσκο μουσικής και του στυλ στη δεκαετία του ’70. Ωστόσο, ο Τραβόλτα αναδιαμόρφωσε την κουλτούρα στην ταινία “Πυρετός του Σαββάτου το βράδυ” με τα γελωμένα μαλλιά του πίσω που ήταν επίσης άκαμπτα και γεμάτα όγκο. Για αυτό, θα χρειαστείτε μια παχιά βούρτσα και πολύ σπρέι μαλλιών.

Disco Hairstyles για άνδρες

Greaser Hairstyles

Οι Greasers φορούσαν τα μαλλιά τους κοντά και τα έσπρωχναν πίσω για να τους δώσουν μια ομαλή, υφή που ήταν λιπαρή. Wasταν ένα επαγγελματικό στυλ για άντρες που προτιμούσαν μια καθαρή και κομψή εικόνα παρά τα πιο τολμηρά στυλ της δεκαετίας του ’70. Τα πιο λιπαρά μαλλιά επιστρέφουν διατηρώντας την πλάτη και τις πλευρές πιο κοντές και την κορυφή μακρύτερη για όγκο και αντίθεση. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν styling με βάση το νερό, εάν δεν σας αρέσει η αρχική λιπαρή εμφάνιση.

70s Greaser Hairstyles

Shag Κούρεμα

Ένα δασύτριχο κούρεμα δεν ήταν τόσο απλό όσο το να μεγαλώνεις τα μαλλιά σου στη δεκαετία του ’70. Οι καλύτερες ξυρισμένες περικοπές ήταν στρωμένες με περιθώριο και τα στρώματα επεκτείνονταν ακόμα πιο κάτω στο κεφάλι. Οι άντρες λάτρεψαν την αβίαστη γοητεία, καθώς και την ευελιξία – θα μπορούσατε να το φορέσετε κομψά ή να γεμίσετε τα επάνω στρώματα. Είναι ακόμα μια ποιοτική εμφάνιση για τους σύγχρονους άνδρες που δεν έχουν χρόνο για κερί και χτένα.

Shag Haircut Άνδρες

Man Perm

Το Brady Bunch έκανε τα περμανάντ τόσο διάσημα στη δεκαετία του ’70 που όλοι από τον Τομ Χανκς έως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν το δοκίμασαν, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Είναι ευκολότερο να δεις την εμφάνιση σήμερα σωστά λόγω των πολλών επιλογών, με τις καλύτερες περμανάντ να περιλαμβάνουν ένα πλευρικό ξεθώριασμα και γεμάτα, ζωντανά μαλλιά από πάνω.

70s Man Perm Hair

Jheri Curl

Το Jheri Curl ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μαύρα αντρικά χτενίσματα της δεκαετίας. Που πήρε το όνομά του από τον εφευρέτη του, Jheri Redding, διασημότητες όπως ο Michael Jackson και ο Rick James χαλάρωσαν τις σφιχτές μπούκλες τους και έγιναν πιο χαλαρές, πιο φυσικές μπούκλες που έμειναν στη θέση τους μόνιμα. Μια μπούκλα Jheri ήταν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για μαύρα μαλλιά, παρέχοντας μακρύτερο στυλ χωρίς συντήρηση. Κομψοί, γυαλιστεροί και περμανάντ, μαύροι άνδρες κούνησαν αυτό το σγουρό χτένισμα από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στη δεκαετία του ’80.

Jheri Curl

Το μουστάκι

Παρόλο που δεν είναι χτένισμα, ο Μαρκ Σπιτς και ο Τομ Σέλεκ έκαναν αντρικά μουστάκια κερδίζοντας επτά χρυσά μετάλλια και κυνηγώντας κακούς. Ένα σωστό μουστάκι περιλαμβάνει το ξύρισμα όλων των τριχών του προσώπου για να αφήσετε το «κούμπωμα» στο πάνω χείλος σας. Επανέρχεται στη μόδα γιατί ταιριάζει σχεδόν σε κάθε χτένισμα.

Μουστάκι 70s

Κοντά χτενίσματα

Δεν ήταν όλα τα χτενίσματα της δεκαετίας μακρά με μερικές από τις καλύτερες τάσεις ανδρικών μαλλιών της δεκαετίας του ’70 να είναι κοντές. Τα καθαρά σύντομα κουρέματα όπως το κόψιμο, το πλήρωμα και το πλαϊνό μέρος ήταν δημοφιλή στους άνδρες που ήθελαν ένα χτένισμα χαμηλής συντήρησης. Επιπλέον, οι Rude Boys and Skinheads εξασφάλισαν ότι τα κοντά μαλλιά είχαν τη θέση τους επιλέγοντας ένα κοντό, ξυρισμένο κούρεμα παρόμοιο με μπάντες όπως οι The Specials. Τελικά, τα περισσότερα κοντά αντρικά χτενίσματα φορέθηκαν από επαγγελματίες όπως οι τύποι της Wall Street.

Κοντά χτενίσματα ανδρών 70s

Χτενίσματα σέρφερ

Ενώ τα μαλλιά σέρφερ της δεκαετίας του ’50 ήταν μακριά, τα μαλλιά των σέρφερ της δεκαετίας του ’70 ήταν κοντά έως μεσαίου μήκους. Το κλειδί ήταν το ακατάστατο στυλ και το βαμμένο χρώμα που το έκαναν να μοιάζει ηλιοκαμένο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το αφήσετε σκασμένο από πάνω και να προσθέσετε ξανθές ανταύγειες.

70s Surfer Hair

Σγουρά μαλλιά

Το σγουρό ήταν μοντέρνο επειδή συνδυάστηκε με μια ποικιλία στυλ της δεκαετίας του ’70 για να προσθέσει μια κομψή και αναζωογονητική αίσθηση. Μέχρι σήμερα, μπορείτε να αναδείξετε τις μπούκλες σας με μια δασύτριχη περικοπή, μια σφιχτή περμανάντ ή μια χαλαρή μπούκλα Jheri.

Ανδρικά σγουρά μαλλιά 70s

Τα καλύτερα προϊόντα μαλλιών για αντρικά χτενίσματα της δεκαετίας του ’70

Η διαμόρφωση των καλύτερων ανδρικών χτενισμάτων της δεκαετίας του 1970 απαιτεί τα κατάλληλα προϊόντα για να επιτύχετε το τέλειο φινίρισμα. Επειδή πολλά κουρέματα της δεκαετίας του ’70 ήταν μακριά και πολυεπίπεδα, τα παιδιά έπρεπε να χρησιμοποιούν άφθονο σπρέι μαλλιών για να διατηρήσουν το στιλ τους. Ωστόσο, ορισμένοι άντρες προτιμούσαν κλασικά κοντά χτενίσματα και αυτά τα στυλ κούρεμα χρειάζονταν απλά λίπος ή κρέμα μαλλιών. Οι πομάδες με βάση το λάδι ήταν δημοφιλείς για πιο λιπαρά χτενίσματα, ενώ άλλα παιδιά απολάμβαναν τη νοσταλγία της χρήσης του κλασικού ανδρικού προϊόντος μαλλιών, Brylcreem.

Για να σας βοηθήσουμε να χτενίσετε το χτένισμά σας της δεκαετίας του ’70, εδώ είναι τα καλύτερα προϊόντα μαλλιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνδρες!

Προεπισκόπηση Τιμή Βαθμολογίας Προϊόντος
Κρέμα μαλλιών Brylcreem 3 σε 1 για λάμψη, στυλ και περιποίηση μαλλιών για άνδρες, χωρίς αλκοόλ, 5,5 ουγγιές Κρέμα μαλλιών Brylcreem 3 σε 1 για λάμψη, στυλ και περιποίηση μαλλιών για άνδρες, χωρίς αλκοόλ, 5,5 ουγγιές 4.599 κριτικές $ 4,99 Αγορασε τωρα
Duke Greaseless Holding Hairdress Duke Greaseless Holding Hairdress 78 Κριτικές 6,99 $ Αγορασε τωρα
REUZEL Green Pomade Grease, Medium Hold, 4 oz. REUZEL Green Pomade Grease, Medium Hold, 4 oz. 1,853 Κριτικές 16,00 $ Αγορασε τωρα