Τα κουρέματα του παλιού σχολείου επανέρχονται τα τελευταία χρόνια. Ενώ φαίνονται παλιομοδίτικα και ρετρό, αυτά τα vintage αντρικά χτενίσματα ξεπερνούν το χρόνο και φαίνονται εξίσου κομψά και αριστοκρατικά τώρα όπως και στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα ρετρό χτενίσματα όπως το pompadour, το slick back, το quiff και το πλαϊνό μέρος είναι τα αγαπημένα του κουρείου.

Για να κάνουν αυτά τα παλιά σχολικά χτενίσματα για άντρες να ταιριάζουν στις τελευταίες τάσεις στα μαλλιά, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητήσουν από τον κουρέα τους ένα undercut ή ξεθώριασμα στα πλάγια και πίσω και στη συνέχεια να διακοσμήσει ένα φινίρισμα με υφή από πάνω. Αυτή η φυσική εμφάνιση θα απαιτήσει ένα ματ προϊόν. Ωστόσο, για να χτενίζετε τα πιο γκάνγκστερ κούρεμα, θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και εκλεπτυσμένα χρησιμοποιώντας μια ισχυρή λαβή, λαμπερή πομάδα.

Για να έχετε τα καλύτερα ντεμοντέ κουρέματα, δείτε τα κλασικά κοψίματα και στυλ παρακάτω. Αυτά τα παραδοσιακά αντρικά κουρέματα λειτουργούν καλά με κοντά, μεσαία και μακριά μαλλιά και συνδυάζουν τα πιο cool στιλ του παρελθόντος με το σημερινό εξειδικευμένο κουρείο!

Κλασικό χτένισμα Pompadour

Old School Pompadour

Το κλασικό pompadour είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανδρικά κουρέματα όλων των εποχών. Αυτό το παλιό αλλά εμβληματικό χτένισμα ζει σήμερα στα κουρεία με ένα ξεθωριασμένο ή χαλαρό μέρος στα πλάγια και στιλ με υφή από πάνω. Αν θέλετε την παραδοσιακή ρετρό έκδοση του στυλ, τα παιδιά θα πρέπει να εφαρμόσουν μια πομάδα υψηλής λαβής με λάμψη για ένα λείο, υγρό φινίρισμα.

Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για το μοντέρνο pompadour, δοκιμάστε ένα ματ προϊόν μαλλιών για φυσική εμφάνιση. Όπως και να έχει, αυτό το κομψό ανδρικό χτένισμα είναι έντονο και τολμηρό.

Old School Slicked Back Hair

Old School Slicked Back Hair

Τα ντεμοντέ μαλλιά με κηλίδες πίσω είναι ένα άλλο αγαπημένο κουρείο. Ως ένα από τα πιο καυτά αντρικά χτενίσματα στην ιστορία, τα παιδιά το λατρεύουν γιατί είναι εύκολο να το στυλ και να το διατηρήσετε. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό, λαμπερό προϊόν μαλλιών και βουρτσίστε τα μαλλιά σας ίσια πίσω.

Για να δοκιμάσετε τη μοντέρνα λαμπερή πλάτη, κοιτάξτε την κηλίδα πίσω με χαλάρωση ή ξεθώριασμα. Οι κοντές πλευρές και η πλάτη θα τονίσουν τα μακριά μαλλιά από πάνω, κάνοντας ένα αριστοκρατικό αλλά σέξι κούρεμα που δεν μπορούν να αντισταθούν οι γυναίκες.

Ρετρό Quiff Hairstyle

Old School Quiff Hairstyle

Το παλιό quiff μοιάζει πολύ με το μοντέρνο quiff με υφή. Δημοφιλή από τον James Dean, το χτένισμα quiff προσφέρει ένα απλό, φυσικό στυλ με όγκο και μήκος από πάνω. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό προϊόν μαλλιών για να δημιουργήσετε μια λιγότερο ακατάστατη, τακτοποιημένη εκδοχή της εμφάνισης, σας προτείνουμε μια ελαφριά έως μεσαία πομάδα, κερί ή κρέμα για μέγιστη κίνηση και ροή. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κλασικό ανδρικό χτένισμα που δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα.

Παραδοσιακό κούρεμα στο πλάι

Παραδοσιακό κούρεμα στο πλάι

Το πλευρικό μέρος αντιπροσωπεύει το χτένισμα ενός όμορφου τζέντλεμαν. Σε γενικές γραμμές, τα κουρέματα των ανδρών ήταν κοινά μεταξύ της εξελιγμένης ελίτ. Αγόρια της Ivy League, προνομιούχοι νεαροί άνδρες και επαγγελματίες επιχειρηματίες μπορούσαν να δουν να φορούν το παλιό μέρος της σχολής μαζί με το κοστούμι και τα λαμπερά παπούτσια τους.

Η διαμόρφωση ενός πλευρικού τμήματος είναι εξαιρετικά εύκολη – απλά βρείτε το φυσικό μέρος των μαλλιών σας, βουρτσίστε τη μία πλευρά μέχρι το τέλος και την υπόλοιπη προς τα κάτω. Τα μοντέρνα κουρέματα στο πλάι μερικές φορές προσθέτουν μια παχιά γραμμή ξυρισμένη στα μαλλιά για να τονίσουν τη χωρίστρα.

Ντεμοντέ χτένα πάνω από χτένισμα

Ντεμοντέ χτένα πάνω από χτένισμα

Η κλασική χτένα συχνά συγχέεται με το πλευρικό μέρος. Παρόλο που και τα δύο χτενίσματα είναι γνωστά για την έξυπνη, πιο κομψή εμφάνιση, η χτένα πάνω από το χτένισμα ρέει περισσότερο και δεν προσφέρει το ίδιο δομημένο φινίρισμα με το μέρος. Η vintage χτένα για κούρεμα απαιτεί κοντές κωνικές πλευρές κομμένες με ψαλίδι και κοντή έως μεσαία κορυφή με στιλ με λαμπερή πομάδα.

Ωστόσο, η χτένα πάνω από το ξεθώριασμα είναι μια πολύ πιο δροσερή σύγχρονη παραλλαγή. Οι τύποι έχουν την επιλογή ενός υψηλού, μέσου ή χαμηλού ξεθωριάσματος στα πλάγια, με την επιλογή να μειωθούν ή να ξεθωριάσουν στο δέρμα. Ομοίως, μπορείτε να επιλέξετε ένα undercut για μια κοπή ενός μήκους. Τέλος, τα μαλλιά από πάνω έχουν συχνά υφή για πιο φυσική εμφάνιση. Η τελική εμφάνιση είναι ένα μοντέρνο στυλ που είναι δύσκολο να νικήσει όσον αφορά την ευελιξία.

Κούρεμα γκάνγκστερ

Gangster Haircuts - Short Tapered Sides with Side Swept Hair and Full Beard

Οι γκάνγκστερ και οι διασημότητες του Χόλιγουντ ήταν οι trendsetters για μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα. Ωστόσο, οι γκάνγκστερ και οι μαφιόζοι του παλιού σχολείου προσπάθησαν ό, τι καλύτερο μπορούσαν να συνδυαστούν, πράγμα που σημαίνει ότι προτιμούσαν τα επαγγελματικά κουρέματα που τους έκαναν να μοιάζουν με αξιόπιστους επιχειρηματίες. Αυτά τα κλασικά κουρέματα τζέντλεμαν ήταν καθαρά κομψά και αριστοκρατικά με κοντές πλευρές και κοντά έως μεσαίου μήκους μαλλιά από πάνω. Τα καλύτερα γκάνγκστερ κουρέματα που θα βρείτε είναι το λείο πίσω και πλαϊνό μέρος.

Old School Short Haircuts

Old School Short Haircut - Short Fringe with High Taper Fade

Ενώ πολλά παλιομοδίτικα στυλ κρατούσαν τα μαλλιά πιο μακριά, μερικά έμειναν κοντά παντού. Η εικόνα είναι ένα παράδειγμα καθαρής κοντής πλευράς και πίσω κούρεμα με μια κοντή φράντζα στην κορυφή. Το ακατάστατο στυλ με υφή φαινόταν ωραίο κάτω από τα καπέλα που φορούσαν την ημέρα. Μιλώντας, η φράντζα και η γαλλική καλλιέργεια ήταν σε τάση φέτος.

Rebellious Rockabilly Jelly Roll

Old Fashioned Jelly Roll

Αυτό το επαναστατικό χτένισμα ροκ εν ρολ ήταν τεράστιο στις δεκαετίες του 40 και του 50. Με το όνομα Jelly Roll, ήταν συνηθισμένο μεταξύ των παιδιών της εποχής του Ροκαμπίλι και των λιπαρών.

Retro Finger Waves

Παλαιά μοντέρνα ρετρό κύματα δακτύλων

Τα χτενίσματα με τα δάχτυλα ήταν μια καλή εμφάνιση μεταξύ τύπων με κυματιστά ή σγουρά μαλλιά. Μοιάζει πολύ με ένα πλευρικό μέρος, τα μακρύτερα μαλλιά στην κορυφή βουρτσίζονταν στη μία πλευρά, όπου οι μπούκλες ή τα κύματα αφήνονταν αναστατωμένα. Αν και όμορφο για την εποχή, το στυλ δεν εμφανίστηκε πολύ από τη δεκαετία του ’20.

Old School Bad Boy Κούρεμα

Old School Bad Boy Haircut - Short Classic Taper with Long Messy Quiff and Stubble Beard

Το κούρεμα του παλιού κακού παιδιού δεν αλλάζει πολύ από δεκαετία σε δεκαετία. Αυτό το παράδειγμα δείχνει κοντές πλευρές που είναι κωνικές με ψαλίδι, μεσαίου μήκους έως μακριά μαλλιά από πάνω και μια γενειάδα. Το ελεύθερο, φυσικό χτένισμα προσφέρει όγκο και κίνηση που αψηφά το στυλ της εποχής του κυρίου που κυριαρχεί, αποπνέοντας επομένως την εικόνα του κακού αγοριού. Η μοντέρνα εκδοχή θα ήταν τα σημερινά καυτά κουρέματα hipster σε συνδυασμό με ένα παχύ μούσι.

Κλασικό παλιό δυτικό χτένισμα καουμπόη

Κλασικό παλιό δυτικό χτένισμα καουμπόι - Ξυρισμένες πλευρές με παχιά μαλλιά και μουστάκι

Οι κοντές πλευρές, τα παχιά βουρτσισμένα μαλλιά στην πλάτη και το γεμάτο μουστάκι στο τιμόνι παρέχουν το τέλειο καουμπόικο χτένισμα. Επειδή οι καουμπόι ήταν γνωστό ότι ήταν άλφα αρσενικά, αυτό το παλιό-δυτικό χτένισμα συμβολίζει το επαναστατικό και αντρικό στυλ τους.